Vind jij
veenbessen ook zo lekker? Nu zijn ze nog volop verkrijgbaar. Wil je er
langer van kunnen genieten? Maak dan eens een veenbessenchutney. Lekker
met een stukje paté, een stukje Brie of Camenbert.
Wat heb je nodig?
300 gr veenbessen - 200 gr rietsuiker - 1 rode ui - 2 sinaasappels - 1
dl witte wijnazijn - 1 dl appelazijn met honing - 3 cm gember, geraspt -
1 kaneelstokje - 4 kruidnagels
Hoe maak je het?
- Pel en snipper de ui fijn.
-
Schil en rasp de gember. Snij een groot stuk schil van de sinaasappel
en steek hierin de kruidnagels. Pers de ene sinaasappel uit. Snijd de
andere sinaasappel in partjes (à vif).
- Doe alle ingrediënten bij
elkaar in een pot en breng aan de kook. Laat het mengsel zachtjes
inkoken tot de helft. Roer af en toe.
- Haal de sinaasappelschil met de kruidnagels en het kaneelstokje uit de kookpot.
- Schep de chutney in gesteriliseerde potjes, sluit af en draai ze om. Laat ze zo afkoelen.
- Bewaar ze op een koele, droge plaats.