Paprikasoep

Back in Belgium en we komen stilletjes aan in paassfeer met dit geel paprikasoepje met... een paaseitje.
De schalen van de kwarteleitjes kan je nog gebruiken als decoratie op je paastafel of in een bloemstukje.



Wat heb je nodig voor dit lekker soepje (voor 6 personen)?
4 gele paprika, 1 wit van prei, 1 wortel, 1 ui, 1 teentje look, ½ geel chilipepertje, kurkumapoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout, 100 gr gele linzen, 2 l bouillon, klontje boter
Om te garneren: scheutjes van radijs of prei, een gebakken kwartelei (uitgestoken in de vorm van een bloem)

Hoe maak je het?
Smelt de boter en stoof de ui glazig. Voeg een flinke snuf kurkumapoeder, wat paprikapoeder en kerriepoeder toe.
Pers een teentje look en snipper het chilipepertje fijn. Stoof kort mee aan. Was de paprika, prei en wortel, snijd grof en stoof aan samen met de gespoelde linzen. Bevochtig met de bouillon en kook de soep gedurende 30 minuten. Bak ondertussen de kwartelspiegeleitjes en steek er een mooie vorm uit.
Mix de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Garneer met wat scheutjes en het gebakken eitje.
Smakelijk!