Dumplings



Dumplings zijn deegvelletjes gemaakt van bloem, water en een beetje zout. Je vult ze met een mengsel van fijngesneden groenten, vlees of vis. 
Je kan ze op 3 verschillende manieren klaarmaken:
1. stomen in een stoommandje
2. koken in water 
of een soepje
3. aanbakken in wat olie en gaarstomen door een beetje water toe te voegen

Handgevormde dumplings maak je zo:
1. neem een deegvelletje in de ene hand
2. leg er een theelepel vulling op
3. bevochtig de randen zodat ze beter plakken
4. knijp de rand met kleine vouwtjes dicht

Het kan ook sneller met de dumpling cube. Dit is een soort kubus waarmee je 4 dumplings tegelijk kan maken. Je gebruikt best ronde deegvelletjes. Die passen precies in de vorm.
Vouw de dumpling cube open, leg de deegvelletjes erin, vullen, randen een beetje nat maken, dichtklappen, aandrukken, openplooien. Klaar.
Toegegeven, ze zijn niet zo mooi gevormd als handgemaakte dumplings, maar wel even lekker.